12 Haziran 2009 Cuma

Diyetibozuk biri değil miyim acaba?

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. 2 haftadır iyidiyetli davranıyorum. Ama ömür törpüsüymüş baştan söyliyim. Ne sosyal hayat kaldı ne de etrafımda sevenim. Bi yere gitsem yok ben onu yemem, yok bu çok kalorili bence sen de yeme diye diye insanlar benden kaçacak iyice. Tedirginim, örselendim, ertelendim.

Olayı dramatik halinden çıkartırsak evet insan kilo verdikçe rahatlıyo, hafifliyo, kendine güveni geliyo. Hatta bi ara bel bölgemde eriyen bıngıldaklara ayrılık hediyesi olarak akrostiş şiir bile yazasım geldi. Ama bi baktım BINGILDAK uzun kaçtı akrostiş şiir için.

İnsan sevdiğinden ayrılınca gider iki bira çakar di mi. Sakınnnn! Bira kaç kalori biliyo musun sen? Yanında tuzlu fıstık, yok cips, ay dur madem içiyoruz vuralım dibine, usta bizim kızarmış patatesler noldu, içtik içtik acıktım gidelim midye dolma tezgahına dadanalım. Ohoooo naaptın sen ya, uçtun gittin. İyisi mi git çikolata ye keyfin yerine gelsin, serotonin falan salgılarsın. Oppsss bu da olmadı çikolata ve diyet. Naaptım gittim bi salatalık (11 kalori) yedim teselli ettim kendimi.

Ama gelgelelim yaşama sevincim nerde, hani o baklavanın şerbeti ağzının kenarından akarken duyduğun haz, hani adananın acısından yandığında buz gibi ayrana saldırmanın verdiği telaş, hani en fazla kaç çöp şiş sığar bu lavaşa hesap kitapları... Ne anladık bu işten? Ne demişler iyilik yaap at denize, balık bilmezse halik bilir. Kanımın son damlasına kadar dayanmaya çalışıyorum (siyah üzüm yiyim ben kan yapar). İyidiyetimi kaybetmiycem. Yok yok yılmak yoook.

DİYETTEN DÖNENİN KAŞIĞI KIRILSIN! (pilavı çağrıştıran bu cümleden sonra yazarımız pilav yapmak için telaşla tereyağı, pirinç vs tedarik etmek için blogdan ayrılır, artık bir daha ne zaman yazarsa o zaman okursunuz)


3 yorum:

  1. Bayıldım yaa, kendimi gördümmm :) Öğle yemeğide dayanamamış, nohutlu pilav yemiş biri olaraktan da, yorum yapmadan edemedim.. Takibe geçiyorum.
    Sevgiler,
    Mine

    YanıtlaSil
  2. yazın çok güzel zayıflıycam diye kendimden geçtiğim bir dönemde doktorumun uğraşma zayıflayamazsın senin olay hormonal demesiyle bir silkelendim ve senin yazını da okuyunca keyfim yerinde geldi! güzel edebi bir çalışma olmuş! devamını takip ediyor olacağım:)

    YanıtlaSil
  3. Diyetteyim dönücem :) Keyif aldıysanız ne mutlu bana, bir kahkaha bir pirzolaya eş değerdir unutmayınız (kuzu pirzola=263 kalori)

    YanıtlaSil