17 Temmuz 2009 Cuma

ArtNiyetli insanlar İyiDiyetli hayvanlara karşı


Evet evet yanlış duymadınız hayvanlar da diyet yapar!

Sokakta, çevremde, yani her her yerde rastladığım sokak hayvanlarının diyet yapıyor. Ya da diyet yaptırılıyorlar.

Sizce neden?

Çünkü halkımızın çoğunluğu çok düşünceli ve sokakta fit vücutlu kediler, köpekler görmek istiyorlar.

Mesela dün araba çarpmış bir kedinin başında veteriner beklerken konuştuğum bir hayvansever teyze bana öyle bir şey anlattı ki yok artık dedim yani. YOK ARTIK!

Geçen gün sokakta bir köpek görmüş, hayvancağız sıcaktan olacak çok susamış, yere atılmış bir şişeye ağzını sokmaya çalışıyormuş. Teyze de yakındaki pastahaneye girmiş ve bir plastik kapları varsa (ki pastahane bu elbette ki kap dolu içerisi) içine su doldurup verebilirler mi diye sormuş.

Pastahanemizin duyarlı sahibi, herhalde köpeğe su içse yarıyor, hayvan kilo almasın diye düşünmüş olacak ki benim öyle kediye köpeğe verecek kabım yok demiş. Allahtan teyzenin yerinde ben yoktum. Allah korusun kazayla dükkan o duyarlı pastahane sahibinin başına yıkılabilirdi.

Ve şimdi kağıdı kalemi hazırlayın bayanlar baylar, bazı insanlar için tavsiye vakti.

EĞER BU TAVSİYELERİ UYGULARSANIZ, İNSANLIKTAN NASİBİNİZİ TAM OLARAK ALAMAMIŞ BİR ŞEKİLDE YAŞAMAYA DEVAM EDEBİLİRSİNİZ!

- Sakın ama sakın tabağınızda kalmış artık yemekleri hayvanlarla paylaşmayın! Ne gerek var ki, çöpte eşelensinler dursunlar, spor olur hem.

- Zaten sokakta boş boş yatıyorlar, bir de siz yemek verirseniz, hareketsizlikten kilo falan alırlar

- Ama arada zehirli kıymayla besleyebilirsiniz. Yalnız az ve sık yemelerine dikkat edin, bir de çok çiğnesinler ki kilo almasınlar.

- Hayvanların açlıktan da öte en çok dayanamadıkları şey susuzluktur. Bu sıcaklarda su verip de ziyan etmeyin, küresel ısınmaydı bilmem neydi derken su israfı olmasın.

- Şımarık hayvan çekemem diyorsanız, sakın ama sakın gördüğünüz yerde başlarını okşamayın. Sevgiye açlık iyidir, dinç tutar hayvanları. Sevgide de diyet olur.

- En önemlisi de zaten bunları yapıyorum, bana yeni bir şey anlat diyorsanız bir ara buluşalım yapacak daha çok işimiz var:

1. Sizin vicdansızlığınızın diyetini neden bu hayvanlar ödemek zorunda bunu yazıp bülten halinde dağıtmamız lazım ki herkes sizin gibi davransın

2. Tüm bunların sonunda siz ve sizin gibilere insan diyemeyeceğimiz için bunun dışında ne gibi bir tanım bulabiliriz onu bir bulalım!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder